Met een record aantal inschrijvingen van 1350 deelnemers was de 5e editie van de Vlasakkerloop in alle opzichten een succes. Een zonnetje en stevige bries vergezelden de wandelaars en hardlopers die meededen aan dit evenement van AV Triathlon. Bij de langste afstand, de Keskin 10 Mijl, schreef Lars Cazander net als vorig jaar de titel op zijn naam in een tijd van 57:07. Bij de dames won Joni Heerink met ruime voorsprong in 1 uur en 40 seconden.

 

De hele dag door waren er starts van de verschillende activiteiten. Vanaf Fletcher Hotel-Restaurant vertrokken de wandelaars voor een tocht over 10, 15 of 20 km. De Univé 10 km cross door Birkhoven en Korte Duinen werd gewonnen door Niels Kerkhof in 35:40 bij de heren en Lianne Stevens in 43:06 bij de dames. De eerste prijzen bij de Liberty 5 km waren voor Reinout van der Bok (17:52) en Thirza Stiphout (22:18).

Bekijk alle uitslagen

 

Bijzonder was het programmaonderdeel Racerunning. Kinderen en jongeren die door een beperking niet zelfstandig kunnen lopen, kunnen met behulp van de racerunner - een soort driewieler - toch vooruitkomen. Aangemoedigd door het publiek legden zij hun parcours van 500 of 1000 meter af. Voor alle deelnemers was dit de eerste cross, die een groot beroep op hun behendigheid deed.

 

Als goed doel had de Vlasakkerloop gekozen voor een project van de Vrienden van Meander. Zij zetten zich in voor patiënten in het ziekenhuis. Aan het eind van de dag kon een cheque van ruim € 1100 worden overhandigd. Deze is bestemd voor een hometrainer, waarmee verzwakte patiënten kunnen werken aan hun conditie en herstel.

 

Wil je nog nagenieten van deze mooie Vlasakkerloop, bekijk dan de foto-albums van onze fotografen Hans Kerchman, Frank Rutten en Ries de Beer.

Foto’s op het parcours:

Wandelen (foto’s Hans) https://photos.app.goo.gl/v45ScbZ3aSgzSDox6

5 km (foto’s Frank): https://photos.app.goo.gl/RSd9o3V54WwhL6PV8

10 km (foto’s Frank): https://photos.app.goo.gl/QieE18bn32QpG9HfA

Kidsrun 1 en 2 km (foto’s Hans) : https://photos.app.goo.gl/PEncQv8uybTASteQA

Racerunning (foto’s Hans): https://photos.app.goo.gl/UQ7MNLyhX3JFSamp9

10 EM (foto’s Hans): https://photos.app.goo.gl/kvdKXk8DykZgBP6F7

 

Start- en finishfoto’s van alle disciplines (foto’s Ries) : https://photos.app.goo.gl/GpouCCR3eEcPQrym9

Algemeen/organisatie (foto’s Frank) : https://photos.app.goo.gl/zQYnzQa36FmwLtDs8

 

ALLE VRIJWILLIGERS OP DEZE DAG: HEEL VEEL DANK VOOR JULLIE INZET!!!