NIEUW: Racerunnercross bij de Vlasakkerloop

Wat is een cross?
Een cross is een (hardloop)wedstrijd over onverhard terrein. En doorgaans ook over verschillende soorten ondergrond, zoals zand, aarde en gras. Meestal is in een crossparcours ook hoogteverschil opgenomen: je moet bijvoorbeeld een heuvel op (bron: www.boscross.nl)

De racerunnercross van de Vlasakkerloop heeft al deze ingrediënten in een mooie ronde van 500 meter met daarin een stuk gras, een paar meter bospad, een stuk halfverhard (vergelijkbaar met schelpenpad) en een stukje asfalt met een heuveltje. En dit alles rondom het gezellige clubhuis van Atletiekvereniging Triathlon in bos Birkhoven in Amersfoort.

Kan dat met een racerunner?
Dat gaan we gewoon proberen! En wie hulp nodig heeft onderweg, kan dat gewoon krijgen. Dus iedereen die het leuk vindt, kan nu de racerunnercross gewoon komen uitproberen.

Lopen met een maatje
Bij de Vlasakkerloop mag iedere racerunneratleet een loopmaatje meenemen met wie hij/zij samen het parcours aflegt. Dit maatje mag zonodig onderweg ook helpen.

Inschrijven:
Inschrijven voor de racerunnercross is gratis en kan tot en met 25 oktober, maar alle deelnemers van de racerunnercross die zich vóór 1 oktober inschrijven krijgen een mooi Vlasakkershirt cadeau!

Je kunt je per mail inschrijven via racerunning@avtriathlon.nl. Vermeld bij inschrijving: naam, adres, geboortedatum en (als je voor 1 oktober inschrijft ook) t-shirtmaat van zowel de racerunneratleet als het loopmaatje.
Geef bij de inschrijving ook aan of je 1 of 2 rondes wilt lopen.

Uitslagen en prijzen:
Na afloop krijgen alle deelnemers een mooie Vlasakkerloopmedaille.
Van de racerunnercross wordt geen eindklassement gemaakt met prijsuitreiking, wel wordt je gelopen tijd gemeten door Racetimer en vermeld op het uitslagenoverzicht van de Vlasakkerloop.

Programma:
De Racerunnercross start om 13.30 uur. Dit is maar één van de onderdelen bij de Vlasakkerloop. Het complete programma vind je op http://www.vlasakkerloop.nl/programma/

We hopen dat zoveel mogelijk racerunneratleten meedoen!

Lees meer over racerunning bij AV Triathlon