Met de juiste energie aan de start van de Vlasakkerloop 2017

Tijdens hardlopen wordt er veel gevraagd van het lichaam. Wanneer het lichaam een langdurige inspanning moet leveren heeft het daar extra energie voor nodig. De twee belangrijkste energiebronnen tijdens lichamelijke inspanning zijn koolhydraten (snelle energie) en vetten (langzame energie).
Van de vetten heeft bijna iedereen voldoende voorraad.  Van de koolhydraten is echter maar een beperkte hoeveelheid opgeslagen in het lichaam en bij een inspanning van meer dan 45 minuten heb je dus niet alleen vocht nodig, maar ook extra koolhydraten. Door deze op tijd in te nemen zorg je ervoor dat je over genoeg voorraden beschikt om optimaal te presteren.

Hoe krijg je genoeg energie tijdens het lopen van de Vlasakkerloop?

Drinken

Het is belangrijk dat je voldoende drinkt tijdens jouw wedstrijd. Het zorgt voor een snelle en betere opname van energie en handhaaft een gelijkmatige lichaamstemperatuur. Alleen water is hierbij niet voldoende omdat het je geen extra energie geeft en geen mineralen bevat. Kies daarom voor een Isotone sportdrank zoals PowerBar Isoactive. Deze bevat dezelfde concentratie stoffen als ons bloed waardoor de aanwezige koolhydratenmix van glucose-fructose goed wordt opgenomen.

Oefen goed!

Voor veel lopers blijkt het lastig om genoeg te drinken. Zonde als je je bedenkt dat een vochtverlies van 2% van je totale gewichtsverlies al voor vermindering van je sportprestatie kan zorgen. Het is dus heel belangrijk om voldoende te drinken.  Juist omdat het drinken tijdens het sporten als lastig wordt ervaren, moet je er goed mee oefenen. Dit kan je doen tijdens (langere) trainingen in aanloop naar de Vlasakkerloop. Het beste is om te oefenen met de sportdrank die je straks op de wedstrijddag onderweg ook aangeboden krijgt: de Isotone sportdrank PowerBar Isoactive. Door deze tijdens trainingen al te gebruiken weet je hoe je lichaam erop reageert en kom je niet voor verrassingen te staan. Probeer op de dag van de wedstrijd geen drankpost over te slaan: je lichaam kan deze energie goed gebruiken.

Extra power

Merk je tijdens langere trainingen dat je behoefte hebt aan extra energie? Je kunt dan ook gebruik maken van gels. Deze kunnen je een extra boost geven. Maar let op, ook met gels moet je weer goed oefenen. Het kan zijn dat je erg moet wennen aan de substantie of de smaak en bij niet iedereen valt het nemen van een gel (de eerste keer) goed. PowerBar heeft 2 type gels: de traditionele PowerGels, waar je water bij moet drinken en de HydroGels, die je in kan nemen zonder hier direct water bij te drinken. Beide gels bevatten C2Max, hebben een hoog natriumgehalte en enkele varianten bevatten cafeïne.