Vlasakkerloop

AV Triathlon organiseert dit jaar al weer voor de 5e keer de Vlasakkerloop. AV Triathlon is dit evenement met name gestart omdat er niet ver van het clubhuis een prachtig natuurgebied ligt, de Vlasakkers, welke maar beperkt toegankelijk is. De Vlasakkerloop is een van de weinige evenementen die toegang krijgen tot dit mooie natuurgebied.

AV Triathlon is een atletiekvereniging voor de breedtesport, reden om van de Vlasakkerloop niet alleen een hardloopevenement te maken maar ook  voor de wandelaars mooie routes uit te zetten door de natuurgebieden bij het clubhuis van onze vereniging.

AV Triathlon organiseerde een aantal mooie wedstrijden. Sommige al meer dan 25 jaar zoals de Baancompetitie en de Zwemloop, maar er ontbrak nog een mooi en aantrekkelijk evenement met start en finish bij het clubhuis van onze vereniging aan de rand van bos Birkhoven.

Dit jaar, op 28 oktober 2018, is de 5e editie van de Vlasakkerloop. De 10 km gaat over 1 ronde door bos Birkhoven – in beheer bij het Utrechts Landschap – en een stukje van de Korte Duinen en bevat een gevarieerd landschap, slingerend door deze natuurgebieden. De 10 km is op 200 meter na geheel onverhard. Dit geldt ook voor de 5 km met een mooi parcours door bos Birkhoven. De 1 en 2 km Kidsrun gaan weer naar en rond de prachtige bosvijver.

De Keskin 10 Mijl blijft het hoogtepunt van de Vlasakkerloop. Ook dit parcours heeft een aantal wijzigingen ondergaan. Enerzijds op de Vlasakkers zelf en anderzijds gaat de route terug niet meer over de Zandlaan maar onverhard door het Monnickenbos en bos Birkhoven. Hierdoor is er geen vermenging meer met het verkeer op de Zandlaan. De 10 Mijl met zijn geaccidenteerde terrein kan worden gezien als een mooie voorbereiding voor andere hersftlopen zoals de Zevenheuvelenloop in november en de Montferlandrun begin december.

Ook de Fletcher wandelroutes zijn een genot om te lopen. Dit jaar 3 afstanden te weten 10, 15 en 20 km. Deze routes gaan alle drie door bos Birkhoven, de Stompert en de Korte Duinen. De langste route  gaat eveneens door het prachtige natuurgebied de Vlasakkers en volgt hier het gevarieerde, slingerende parcours van de 10 Mijl.